2024 TREND RENKLERİNİ HİNTLİLER SEVMEDİ! PEKİ SİZE YAKIŞIR MI?

Bu tatlı çağrışımlı renkleri görmek sanırım hepimizin içini ferahlatıyor. Giy(ebil)mek konusu ise apayrı bir yaklaşım gerektiriyor.

Birbirine çok yakın bu iki renk de turuncu ailesinin birer elemanı. Renk grubunuzdan bağımsız; ten rengine çok yakın olduğundan, bej ve kahve ailesini giymekten hoşlanmıyorsanız, bu renklere de temkinli yaklaşmanızı öneririm.

Hatta, belki gözünüze değimiş, kulağınıza çalınmıştır. Renk ilk anons edildiğinde, Vogue dergisinin sosyal medya platformlarına Hint tenleri için ne kadar kötü bir seçim olduğu eleştirileri ve dışlanmaya tepkiler yağmıştı. Hindistan'da sarının yüze yakın kullanılmadığınına dair dizilerden ve arkadaşımdan kaynaklı bir bilgi kırıntım var, belki yanılıyorumdur, yine de bölgedeki koyu tenlilerin bu rengi, açık tenlilerden bin kat daha iyi (kötünün iyisi diyelim) taşıma potansiyeli olduğunu sanıyorum.

image
Çıplaklık çağrışımı yüksek bir ton olduğu için, siluete dikkat etmeyi gerektiriyor

Trendleri takip edenlere ve/veya piyasada mevcutlar içinde albenisi olasılıkla en yüksek olduğu için satın alacak olanlara, bu rengi başka renklerle kombine etmelerini çok çok öneririm. Fikrim odur ki; çanta gibi aksesuarlarda, oje renklerinde, göz farlarında bu rengin kullanım frekansı kıyafetlerden çok daha yüksek olacaktır.

image
Rengi tek giymektense kombine etmek daha estetik bir sonuç ortaya çıkartacak gibi

Renk grubunuzu biliyorsanız:

image

Aşağıda yazacaklarım belki renk danışmanı meslektaşlarımın ilgisini nispeten daha fazla çekecektir:

Renge sıcak bir renk deyip, sıcak gruplara atamak biraz hatalı olur. Mat dokularda sonbaharların da ilgisini çekebilecek olmasına rağmen, ten renkleri (overtone) görünür şekilde sıcaksa rahatsız olduklarını gözlemledim. Fikren de fazla feminen bulduklarına şahit oldum. İlkbahar grupları için cazip görünen bu rengi seanslarda denerken ise, mercana (kırmızıya) çalan versiyonları ve somona (pembeye) çalan versiyonları açık ara bu renge tercih edildi.

Herhangi bir trend rengin size yakışıp yakışmayacağını bilmek ömür boyu rahatlık sağlar. Renk paletinizi öğreneceğiniz seans randevusu için info@colourfit.com adresimden bana ulaşabilirsiniz.