SAMSUNG İLE TEKNOLOJİK AKSESUARLARDA RENK YÖNETİMİ

ALLDECOR DERGİ / 2024 / Yeliz Edis Aktuna

Samsung'un The Frame TV'si, teknoloji ve sanatın sınırlarını zorlayarak kullanıcılarına sıradan bir televizyon deneyiminin ötesinde, kişiselleştirilmiş ve estetik bir deneyim sunuyor. Hazırlayan YELİZ EDİS AKTUNA

Kapalıyken bir sanat eserine dönüşerek ve çerçeve özelliği sayesinde duvara asılmış bir tablo gibi görünerek, tteknoloji ile sanatın güzel bir uyumunu sergileyen The Frame TV'nin, özgün tasarımı, ev dekorasyonunu sanatsal bir dokunuşla zenginleştirirken, kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. Televizyonun sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda yaşam alanının sanatsal bir öğesi olarak da işlev görebileceğini gösteriyor.

Başlangıçta tik ve ahşap gibi çerçeve seçenekleriyle sunulan The Frame TV, renk uzmanı Oya Komar'ın katkılarıyla oluşturulan yeni koleksiyon sayesinde artık kullanıcılara on farklı çerçeve rengi seçeneği sunuyor. Kullanıcılar; ferah, sakin, dingin, klasik, rahat, modern, retro veya esprili gibi dekoratif beğenilere uygun renklerle, yaşam alan- larını özelleştirme şansı yakalıyor. Bu renkler, The Frame TV kullanıcılarına, televizyonlarını kişisel zevklerine uygun şekilde özelleştirme imkanı tanıyor. Mevcut The Frame TV sahipleri de, bu yeni renk seçeneklerini kendi cihazlarına uygulaya biliyorlar. Kullanıcılar 1.600'den fazla sanat eseri veya kişisel fotoğraf seçkisi arasından seçim yaparak, evlerine sanat galerisi havası katabiliyorlar.

Oya Komar, "Aslında, seçim yapmadan önce, bilinçaltımız farkında olmadan birçok renk alternatifini eliyor ve sadece bize uygun olanları belirliyoruz. Samsung ile yaptığımız çalışmada, bu doğal eleme sürecini dikkate aldık. Amacımız, tüketicilere çok fazla seçenek yerine, daha makul sayıda ve daha uygun alternatifler sunmaktı. Böylece, tüketicilerin karşılaştıkları zorlukları azalttık ve süreci hızlandırdık. İnsanların renk tercihlerini beş ana gruba ayırarak, her gruba uygun dekoratif seçenekler sunduk. Çalışmamızda, parkelerin renklerinden başlayarak, dekoratif objelerin sadeliğinden çok renkli tasarımlarına kadar her türlü dekorasyon öğesini dikkate aldık. Bu süreçte, The Frame TV için değişik dekorasyon stillerine uygun renk belirledik. Sonuçta, her tüketicinin kendi evine ve zevkine uygun The Frame TV çerçevesi renklerini oluşturduk. Renkler, kişiselleştirmenin en önemli unsurlarından biri olarak kabul edilir ve biz de bu doğrultuda, renkleri merkeze alarak oldukça verimli ve keyifli bir çalışma yürüttük" ifadelerini kullandı.

Televizyonun parlaklık sensörü, odanın aydınlatma koşullarına göre otomatik olarak ayar yaparak, sa- nat eserlerinin ve fotoğrafların doğal renklerini koruyor. Bu, sanat eserlerinin her zaman en iyi şekilde görünmesini sağlıyor. Hareket sensörü ise, enerji tasarrufu sağlayan bir başka önemli özellik. Bu sensör, odaya girildiğinde televizyonu otomatik olarak etkinleştiriyor ve odadan ayrıldığınızda kapatıyor. Bu, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. Estetik duruşunun yanı sıra QLED 4K teknolojisiyle donatılmış bir ürün. Bu teknoloji, net görüntüler ve doğru renkler sunarak, izleme deneyimini üst düzeye çıkarıyor. Yüksek çözünürlük ve renk doğruluğu, her türlü içeriği canlı ve gerçekçi bir şekilde izlemeyi mümkün kılıyor. Ayrıca, bu TV, yapay zeka teknolojisi sayesinde ortama uygun sesi optimize ederek, kullanıcılara ses deneyiminde üstün kalite sunuyor.

Samsung Electronics Türkiye Ses ve Görüntü Sistemlerinden Sorumlu Pazarlama Direktörü Erkan Yıldırım, "Böyle bir projeyi hayata geçirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Vizyonumuz, tüketicilerin TV deneyimini sadece teknolojik değil, ta- sarım anlamında da farklı bir noktaya getirmek. Bu bağlamda, Frame TV ürün gamımızda ayrıcalıklı ve önemli bir yer tutuyor. Özellikle Sanat modu ve sanat mağazasındaki dünyaca ünlü kuruluşların sunduğu 1.600'ün üzerindeki sanat eseri, modern harikaları ve çarpıcı fotoğrafları ile evlerde TV'nin yerini evin tasarımı ile bütünleşen bir araca dönüştürmesi, Frame TV'yi pazarda diğer bütün TV modellerinden ayrıştırıyor. Bunun yanında, ince çerçeve özelliğini sağlayabilen tasarımı ve mat ekran teknolojisi Samsung markasının teknoloji ve tasarımı birleştirebilme kabiliyetlerinin üstün bir göstergesi. Şimdi bu proje ile biz bunu bir adım öteye taşıyarak, artık ev içi yaşam konseptine çok daha uyumlu ve farklı tüketici ihtiyaçlarını karşılayan; farklı tasarım zevklerine cevap verebilen bir yenilik eklemiş olduk. Bunu yaparken bilimsel bir yol izlemek, tasarım zevklerinde gruplama yapmak ve bu farklı ihtiyaçlara da cevap vermek için bir metodoloji izlemek, Samsung'da her zaman, her üründe yola tüketicinin ihtiyacından çıkan çalışma prensibimizin bir devamı oldu" şeklinde bir açıklama yaptı.