DİKEY ÇİZGİ İNCE GÖSTERİR Mİ?

 

 

Haydi bakalım, bir ezber daha bozalım! :)

Kilo aldığım ilk yer, belimin arkasında, bel çizgimin tam üstü. Kilo aldığım dönemlerde fışkıran yastıkçıkları en iyi gizleyen t-shirt’üm ise, enine çizgili bir t-shirt (soldaki).

Önce yatay çizgiye dair ezberimizi bozup, ardındaki mantığı  kabaca bir inceleyelim ve akabinde dikey çizgilere bakalım:

image

Çizgi ile yalnızca ince görünüm hedeflenmez. Orantılı bir vücut için örneğin dar omuzları geniş göstermeyi de hedefliyor olabilirsiniz.

Çizgileri beden tipimize göre kullanmanın çok pratik bir sırrı var. Göz dikey hareket ediyorsa incelten, göz yatay hareket ediyorsa genişleten bir illüzyon ortaya çıkmakta.

Formüle edemeseniz dahi*  yapacak olduğunuz tek şey gözünüzün hareketini incelemek.  Kapatın gözünüzü 5 saniye, gözünüzün hareketine odaklanacak şekilde açın ve nasıl bir rota izlediğini görün.

* Formülasyonda; renk ve derinlik konrastı, sıcak-soğuk renk, sıcak alt ton-soğuk alt ton, çizgi kalınlığı parametrelerini bir arada kullanmak gerekiyor. Sadece dikey, sadece kalın, sadece yüksek kontrast diye dar çerçevede kalırsak, genellemelerde herkesin düştüğü hataya düşmemiz işten değil)

image

Bu örneği de nasıl bulduysam :) Bize göre sol tarafta göz yatay, sağ tarafta dikey dolaşıyor. Fark ettiniz mi?

image

Bir konu daha var: Çizgi dediğimizde gözün hareketini yalnızca desenle sınırlamayın. Yakaların dikey-yatay açıklığı, zıt renklerde kullanılmış düğmelerin yaratacağı sanal çizgi ve benzeri ayrıntılar hep çizgi olarak sınıflandırılıyor.

Her renk grubundaki erkek ve kadınların illüzyon ihtiyacı farklı noktada. Ve hazır giyim koleksiyonunda bu can alıcı noktayı bilmek önemli. Bunu da fısıldamış olalım :)