İKİZLERE DAİR

Yaz grubu olmamla mı ilintilidir, mevsimlerden bağımsız mıdır bilemem ama kalıpları gören bir gözüm var. Bilgileri sınıflandırmak hayatımı kolaylaştırıyor. 

Fiziksel enerjisi nispeten düşük bir gruptayım. Mümkün olduğunca oturmayı tercih eder veya dayanacak bir yüzey bulursam mutlaka yaslanırım. Tencerede kalan çeyrek veya yarım porsiyon yemeği küçük bir kaba aktarmaya üşenir, mideye indirmeyi daha pratik bulurum, falan filan… 

Aynı nedenlerle, kestirme (ama eksiksiz) yöntemler bulmak üzere çok enerji sarf edebilirim, ama bir kereye mahsus olacağını ve oturaklı bir altyapı sağlayacağını bilirim. 

Yaz grubunda değilseniz bu durumlarımı talihsizlik olarak değerlendirmiş olabilirsiniz ama mesleki gözlemlerimi teoriye dökebilmek adına  harika bir özellik olduğunu düşünüyorum.  

İşin özeti; kalıpları görmek suretiyle sınıflandırmak, ilerleyen zamanda harcayacağım eforu azaltıyor.

Araştırmalarım her bir renk grubunun nabzının farklı sayıda arttığını teyit ediyor. Büyük ihtimalle bu metabolik gösterge de kişiliğimizden, tepkilerimize, sağlığımızdan, cildimize, her yere yansıyor. Bu konudaki gözlemlerimi denek gruplarının seçiminde değerlendirmeleri  üzere tıbbi araştırmalar yapan yurtdışı enstitülere teklifl ettim, henüz yanıt almadım. Dengeli sayıda seçilmiş deneklerle en isabetli istatistiklerin tutulabileceğine inanıyorum. Galen, İbn-i Sina ve Hipokrat’ın “Nabıza göre şerbet (ilaç)”  yaklaşımını mantıklı buluyorum.

Gelelim konumuza:

Çok çarpıcı görünebilecek bir fotoğraflar dizisine denk geldim. Sigara içen ve içmeyen ikizleri gösteren. Dikkatinizi çekmek istediğim tek nokta, kıyaslama yapılırken, ikizlerin %99 olasılıkla aynı renk grubunda olmadıklarını bilmeniz. Evet, evet tek yumurta ikizlerinden bahsediyorum. 

Tıp insanı değilim, daha fazla fikir yürütmeyi bu nedenle tercih etmeyeceğim ama tek yumurta ikizlerini kıyaslayarak yapılan araştırmaların yukarıda bahsettiğim nedenlerle yanıltıcı olma olasılığını yüksek buluyorum. Kendi alanımda kalmaya devam edeyim aşağıdaki tespitlerimde.

image

Solda olasılıkla bir kış, sağda olasılıkla bir yaz kadını

image

Solda olasılıkla bir sonbahar, sağda olasılıkla bir ilkbahar kadını

Canlı grupların ciltleri daha küçük gözenekli, bu nedenle daha parlak ve daha sıkı. Soft grupların ciltleri aynı sıkılıkta değil. En azından bir yaştan sonra.

Canlı grupların elmacık kemikleri biraz daha belirgin. Doğal olarak kemik yapıları nedeniyle aynı yaştaki soft grup cildinden daha genç bir ifadeye sahipler.

İkizlerle ilgili kıyaslama araştırmalarına denk geldiğinizde, bu bilgi doğrultusunda okumanızı öneririm.  

Pek havalı, değil mi? :)