KİŞİSEL RENK KARTELASINDAN NASIL FAYDALANILIR?

Renk analizi seansının sonunda kişinin genel renk familyasını temsil eden, sayısı, sisteme göre 24 ile 60 arası değişkenlik gösteren, çoğunlukla boyalı kumaş örneklerinden ama bazen de farklı malzemelerden oluşan bir “renk kartelası” verilir.

Amaç, rehber niteliğindeki bu kartelayı, satın alınacak giysi, aksesuar, makyaj malzemesi ile kıyaslayabilmektir.

Gözün binlerce rengi ayırdedebildiği düşünülürse bu kartela yalnızca kıyaslamak üzere kullanılmalıdır. Satın alınacak ürün, karteladaki genel renk skalasına yabancı mıdır, yoksa uyum içerisinde midir, buna bakılmalıdır. Renk analizi seansından çıkıp, aynı rengi bulmaya uğraşmak zaman kaybıdır, zira aynı renk pigmenti, farklı kumaş kalitesinde dahi farklı tonda görünecektir.

Önerim; yeni ürünün sıcaklık/soğukluk, parlaklık/matlık, koyuluk/açıklık olarak karteladaki skalanın dışında kalmamasına özen gösterilmesidir.

Renk analizi seansından geçen, özellikle de renklerle yakın ilişkide mesleğe sahip olanların kıyaslama yapmadan bir rengin üç özelliğini net ayırdedebilmesi daha olasıdır. Böyle bir durumda önerim renk kartelasını ilk etapta almayarak, renk analizi seansının ithal edildikleri için en büyük maliyetini oluşturan bu kalemi seans bedelinden düşürmeyi talep etmeleridir. Zorlanma yaşanırsa sonrasında renk danışmanından talep edilebilir.

Böyle bir meslekten değilseniz veya renkleri ayırdetmekte zorlanıyorsanız, renklere bu açıdan bakmaya başladıktan kısa bir süre sonra (1 ila 6 ay) kıyaslama ihtiyacınız azalacaktır.