RENKLERİM TAMAM DA, KOMBİNASYONDA ZORLANIYORUM

Senenin son günlerinde kalabalık bir gruba hitaben yaptığım sunumda, katılımcı hanımlardan biri en zorlandığı şeyin renk kombinasyonları olduğunu söyledi. Üzerindekilerden ve mizacından kestirebildiğim kadarı ile Kış grubu olma olasılığı yüksek olan bu hanım, aslında Kış grubunun minimalist kombinasyonları ile rahatlıkla yetinebilecekken, kendisini başkaları ile kıyaslama ve kombinasyon konusunda yetersiz bulma yanılgısına düşmüştü.

Unutmayalım ki, her renk grubunun renkleri bir araya getirme formülü değişik. 

Renk analizi seansında kullandığım kumaşlar tek renkli kumaşlar ve bazen renklerin giyimdeki karşılığını hayal etmek danışanım için güç olabiliyor.

Omuza yerleştirdiğim çeyrek metrekarelik pembe veya turuncu kumaşı baştan aşağı düşünmek yerine, bir küpe rengi, bir kravat deseni olarak hayal etmenin zor olabileceğini kabul ediyorum.

Bu konuda en büyük yardımcım, kısmen teorik, kısmen pratik ilerlediğimiz seans sonrası bilgiyi sağlamlaştıran ve görsel karşılığını sunan pinterest linkim.

Aşağıda bir takım renk formüllerine yer vereceğim. Bu formüllerin ilgili renk grubundaki herkes için geçerli olduğu yanılgısına kapılmayın lütfen. Her birimiz biriciğiz ve baslın renk niteliğimizi paylaşan renk grubundan formül almaya da meyilliyiz. Bu teknik, sadece renk danışmanı öğrencilerime bir referans, bir nirengi, danışanlarımıza daha hızlı öneri getirebilmek üzere bir başlangış noktası sunabilmek için ortaya çıktı. 

İlkbahar kombinasyonlarında en az 2-3 renge yer vermeyi tercih ediyorum.

Yaz kombinasyonalarında yumuşak bir renk geçişi ve kişinin kontrast seviyesine göre desenler hakim…

Sonbahar renk birlikteliklerini en güzel sıcak, yanık, yoğun yaprak ve toprak manzaraları özetliyor.

Kış grubu kombinasyonarında açık ve koyu renklerin birlikteliğine renk eklentisi yapmayı tercih ediyorum.